Четвер, 28.03.2024, 22:56
Недригайлівська інтернет-газета
Голос Посулля

Головна | RSS
Меню сайту
Форма входу
Наше опитування
Чи читаєте Ви нашу газету
Всього відповідей: 332
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 8 » ДЕПУТАТИ ВНЕСЛИ БАГАТО ЗМІН ДО ПРОГРАМ ТА БЮДЖЕТУ
15:20
ДЕПУТАТИ ВНЕСЛИ БАГАТО ЗМІН ДО ПРОГРАМ ТА БЮДЖЕТУ

8 жовтня 2017 року

   У п’ятницю, 6 жовтня, під головуванням очільника районної ради Івана Нанки за участю 22 депутатів (з 34 обраних, явка – 65%) відбулася 22 сесія районної ради.

   Пленарній роботі депутатського корпусу передувало засідання президії районної ради, на якому було узгоджено проект порядку денного з 9 питань та вирішено в день сесії провести спільне засідання постійних комісій, де розглянути всі питання, що заплановані на пленарне засідання.

   Отож, після відкриття сесії голова районної ради оголосив перерву на час роботи спільного засідання депутатських комісій, яке було доручено провести голові комісії з питань освіти та охорони здоров’я Сергію Свириденку.

   Першим питанням була заслухана інформація начальника управління розвитку сільських територій РДА Надії Веретільник про внесення змін до рішення районної ради від 2016 року про програму розвитку малого та середнього підприємництва в нашому районі на 2017-2018 роки.

   Головна сутність запропонованих змін полягала в тому, щоб передбачити у районному бюджеті 150 тис. грн. для внеску (в якості субвенції) від нашого району до обласного фонду підтримки підприємництва, який для бажаючих підприємців з Недригайлівщини, котрі пройдуть комісійний відбір, виділить пільгові кредити на розвиток їх бізнесу.

   Заступник голови районної ради Анатолій Кужель висловив незгоду з механізмом виділення 150 тис., позаяк, за його словами невідомо скільки підприємців забажають брати участь у цій програмі і в яку суму це обрахується.

   Депутатам було повідомлено, що зазначені кошти можуть бути адресовані лише тим підприємцям, які діють не на території ОТГ, а також пройдуть конкурсний відбір на двох комісіях – районній і обласній.

   Головуючий на засіданні Сергій Свириденко зауважив, що це питання попередньо слід було винести на розгляд бюджетної комісії і заслухати її висновки, а також запропонував створити в районі власний фонд підтримки підприємців, хоча це й пов’язано з додатковими витратами на утримання виконавчого апарату цього фонду.

   Вільшанський сільський голова Михайло Мельніков підтримав в цілому ідею співучасті у фондовому стимулюванні місцевих підприємців, яке на 25 відсотків складатимуть кошти обласного бюджету, а 75% - гроші району чи ОТГ.

   Зрештою на сесії депутати ухвалили рішення внести зміни до програми і передбачити відповідні кошти для співучасті у цьому обласному проекті підтримки підприємництва.

   Наступним питанням порядку денного розглядалися проекти змін до Програми економічного і соціального розвитку нашого району на поточний рік, про які депутатам доповіла теж Надія Веретільник. Райдержадміністрація пропонувала доповнити програму розвитку рядом заходів, спрямованих на модернізацію та поліпшення матеріально-технічної і навчальної бази ряду шкіл, зокрема Тернівської, Коровинської, Томашівської – для придбання спортивного інвентарю, ремонт шкільного автобуса, виготовлення проектно-кошторисної документації будівлі, Засульського дитсадка – для придбання інтерактивної дошки. Також зміни стосувалися заходів по придбанню мультимедійного та комп’ютерного обладнання й меблів для районних бібліотек для дорослих та дітей, придбання медичного обладнання для Вільшанської медамбулаторії а також виділення коштів для ремонтних робіт у ЦНАПі. Для ряду реалізації ряду заходів передбачалося виділення депутатських коштів кількох обранців. 

   Депутат Олег Приліпко від імені колег з Тернів попросив всі їх депутатські кошти акумулювати і направити на придбання для Тернівської школи спортивного інвентарю для секції боротьби, що і було підтримано районною радою під час пленарного засідання.

   Також депутат Анатолій Кужель дорікнув Недригайлівській ОТГ, що вона не виконує домовленостей по співфінансуванню ЦРЛ і ЦПМСД, а також місцевій пресі, яка, за його словами, не висвітлює дане питання.

   Третім питанням депутати заслухали інформацію про зміни до програми будівництва, ремонту та утримання місцевих доріг. Дану програму доповнили заходом щодо поточного ремонту дороги, яка йде від с. Кушніри через Тимченки до Михайлівської цілини. Це дорога обласного значення і на її ремонт необхідно 881,5 тис. грн., з яких 100 тис. дає обласний бюджет, а решту – районний.

   На сесії з даного питання районна рада ухвалила позитивне рішення і внесла відповідні зміни до програми.

   Далі з четвертого питання, заслухавши інформацію начальника управління праці та соцзахисту Віктора Бордуна, депутати погодилися внести зміни до районної програми підтримки районної організації інвалідів на період 2016-2020 років. Загалом на реалізацію програми передбачено використання коштів районного бюджету та субвенцій сільських, селищних бюджетів та бюджетів ОТГ на суму 2 млн. 423 тис. грн., які використовуватимуться для виплат щомісячних компенсацій особам, які доглядають за громадянами похилого віку, інвалідами, хворими, які потребують постійної сторонньої допомоги.

   Також на спільному засіданні постійних комісій депутати погодили, а на сесії ухвалили рішення про внесення змін до рішення районної ради щодо використання коштів райбюджету, що виділяються для виконання повноважень депутатів, тобто так званих депутатських коштів, яких на 2017 рік кожному депутату передбачено по 15 тис. грн. Зокрема внесеними змінами передбачено, що кошти депутата використовуються відповідно до звернень виборців району на об’єкти соціально-культурної сфери – освіту, охорону здоров’я, соцзахист, культуру, спорт, що включені до відповідних програм. Раніше виникали питання щодо виділення депутатських коштів на лікування та для допомоги людям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях. З прийняттям районною радою рішення про затвердження програми соціального захисту населення всі перепони в даному питанні мають бути зняті.

   Заслухавши інформацію начальника фінуправління РДА Павла Токаренка про зміни до районного бюджету на цей рік, районна рада вирішила їх затвердити, визначивши доходи районного бюджету на 2017 рік в сумі 188 млн. 667 тис. грн. та його видаткову частину в розмірі 198 млн. 727 тис. грн.

   Далі слово взяв депутат Олександр Кушніренко, який з сесійної трибуни висловив своє занепокоєння вкрай незадовільним, на його переконання, станом підготовки проектів рішень з питань порядку денного, які виносяться на розгляд пленарного засідання районної ради.

   За словами депутата, не приділяється достатньо уваги при підготовці цих документів. Він навів приклади, коли у проектах рішень відсутні дати, не зазначені пропозиції, не визначений відповідальний за виконання рішень, як того вимагає законодавство. Також він звернув увагу керівництва районної ради на необхідність приведення процедури голосування у чітку відповідність з вимогами регламенту роботи.

   Наступним питанням, заслухавши на сесії звіт про роботу начальника відділу культури, туризму, національностей і релігій РДА Ніни Маслак, депутати вирішили взяти його до відома, а роботу визнати задовільною.

   Депутат Сергій Свириденко звернув увагу очільниці відділу на необхідність активізації роботи щодо покращення стану туристичних маршрутів нашого краю і пообіцяв сприяння з боку депутатського корпусу.

   Останнім рішенням районна рада після жвавого обговорення затвердила технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки державної власності, яка знаходиться в оренді ТОВ «ІВ-ХОЛДИНГ» загальною площею 0,4 га в с. Віхове, на вул. Польовій.

Насамкінець сесійної роботи депутат Валентина Бабенко запропонувала депутатам комісійно вивчити питання про ціни на продукти харчування, які закуповуються для навчально-виховних закладів району. На її думку, вони часто значно завищені, хоча деякі її колеги не погодилися з цим.

   Було вирішено відповідну інформацію по цінах на продукти для шкіл і дитсадків розглянути на наступній сесії.

 

 

 

Переглядів: 435 | Додав: Golnedr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Панорама району
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Зроблено на замовлення газети "Голос ПОСУЛЛЯ"