Четвер, 28.03.2024, 20:07
Недригайлівська інтернет-газета
Голос Посулля

Головна | RSS
Меню сайту
Форма входу
Наше опитування
Чи читаєте Ви нашу газету
Всього відповідей: 332
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 25 » РЕДАКЦІЯ ДІЄ ТІЛЬКИ В МЕЖАХ ЗАКОНОДАВСТВА
09:02
РЕДАКЦІЯ ДІЄ ТІЛЬКИ В МЕЖАХ ЗАКОНОДАВСТВА

25 жовтня 2017 року

   Після кількох публікацій під рубрикою «Передвиборна агітація» до редакції у різний спосіб почали надходити звернення та відгуки читачів. Здебільшого політично заангажованих. У них звучали абсолютно безпідставні звинувачення начебто в упередженості редакції у висвітленні передвиборної агітації.

   Наші роз’яснення вони здебільшого не сприймали, бо правові норми вони тлумачили винятково на свої уподобання.

   В зв’язку з цим, пояснюємо, що за період проведення передвиборної кампанії по виборах Коровинського сільського голови та депутатів Коровинської сільської ради в газеті «Голос Посулля» було надруковано два матеріали, які чітко вирізнені рубрикою «Передвиборна агітація», як це передбачено законом.

   Це матеріали двох суб’єктів виборчого процесу – кандидата на сільського голову та кандидата на посаду депутата сільської ради. З ними обома укладені відповідні угоди, ними відкриті у банку поточні рахунки їх виборчих фондів, з яких і проплачені дані агітаційні матеріали за розцінками, які були опубліковані в нашій газеті перед виборами. Словом – все згідно з чинним законодавством. Більше ніхто з учасників виборів з питання публікації його передвиборної агітації до редакції не звертався.

   За зміст даних матеріалів несуть відповідальність їх автори. Редакція не має права втручатися у зміст, хіба що коли вони містять протизаконні заклики і т. п. Редакція не завжди поділяє позицію авторів матеріалів, що друкуються, і це пишеться в кінці кожного номера.

   По закону матеріал може бути підписаний справжнім ім’ям автора, бути без підпису, або підписаний умовним ім’ям – псевдонімом.

   В обох випадках матеріали передвиборної агітації підписані вигаданими іменами. Так побажали кандидати. Перший матеріал «Вячеслав Волік: «Золоті гори» не обіцяю, плідну працю гарантую» підписаний умовним ім’ям «Ольга Сіренко», другий «Не тоді жителям звітують, як на вибори ідуть» – умовним ім’ям «Надія Коровинська». Всякий збіг з іменами реальних людей в даному разі – випадковий. Разом з тим редакції відомі справжні імена авторів, але без їх згоди ми не можемо їх розголошувати. Хіба що за вимогою суду. Така практика існує вже не один десяток літ.

   Звертаємо на це увагу наших читачів.

   Впевнені, що виборці віддадуть більшість своїх голосів за найбільш гідних кандидатів.

Ігор СКРИПЧЕНКО

Переглядів: 473 | Додав: Golnedr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Панорама району
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Зроблено на замовлення газети "Голос ПОСУЛЛЯ"