П`ятниця, 19.04.2024, 06:49
Недригайлівська інтернет-газета
Голос Посулля

Головна | RSS
Меню сайту
Форма входу
Наше опитування
Чи читаєте Ви нашу газету
Всього відповідей: 332
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Липень » 11 » У НАС У ВСІХ Є СПІЛЬНА СПРАВА
12:38
У НАС У ВСІХ Є СПІЛЬНА СПРАВА

11 липня 2017 року

   Звертаючись до всіх небайдужих  мешканців нашої мальовничої гостинної Недригайлівщини та маючи приємну нагоду побувати  на  «круглому столі», присвяченому святу Купала, святкування якого стало доброю традицією посульського краю (куди я був запрошеним),  я,  перш за все, виловлюю  щирі слова  вдячності усім із ким мені довелося працювати хоч і недовгий, але, на мою думку,  продуктивний, конструктивний і плідний час на посаді голови Недригайлівської райдержадміністрації та бажаю нам усім миру, здоров’я, любові, порозуміння, злагоди,  благополуччя. Я вдячний, без винятку, усім членам нашої команди, громаді… Одним - за порозуміння, продуктивність і злагодженість у роботі, іншим – за мудрі поради, декому за життєві уроки ... Подобаються люди один одному чи ні, але їм доводиться спілкуватися між собою, вони мають потребу вивчати один одного, знати сильні і слабкі сторони…  Все це сприяє їхній співпраці…

   Керівник, як і кожна людина, не може подобатися усім… Але за невеликий час нашої співпраці , я вважаю, що ми разом багато чого зробили корисного для розвитку нашої Недригайлівщини. І здобутки виконаного вже сьогодні мають продуктивні результати!

   Коли мені надійшла пропозиція кардинально змінити свій рід діяльності, скажу відверто, що зробити вирішальний крок було зовсім не просто. Звик, прив’язався до колег…серце щемить. Небайдужій  людині завжди є за чим жалкувати… Але, життя вносить свої корективи.

   Найкраща робота - це високооплачуване хобі, як говорив найвідоміший американський промисловець Генрі Форд. І велике щастя, на мою думку, коли робота  дійсно є і хобі. Нарешті, здійснилася моя найзаповітніша мрія і я хочу своє життя і власний досвід пов’язати з міжнародною діяльністю та інвестиціями. Переконаний, планую, що і Недригайлівщина  обов’язково першочергово є ї буде у моїх планах. Чим наполегливіше ви працюєте, тим більш успішнішим ви стаєте. І щастя не в тому, щоб робити завжди, що хочеш, а в тому, щоб завжди хотіти того, що робиш. Переконаний, що я на вірному шляху. До речі, хочу ще раз усіх заспокоїти, що події у райдержадміністрації Роменського району не пов’язані зі мною. Збіг обставин. У мене, як у порядної людини, є свої принципи. Тому, думки і чутки з приводу мого призначення у Ромни на сьогоднішній день не є правдивими. Час усе розставить на свої місця...

   Хотілося б з гадати і про те, чого досягнуто за останній рік нашої плідної, продуктивної співпраці.
  Найголовнішим пріоритетом роботи під час всієї моєї каденції було залучення інвестицій до району.  Для мене це було і залишається найпотужнішим інструментом у розвитку громад та визначення їх подальшої спроможності. На превеликий «жаль» не зовсім вдалося все заплановане втілити у життя… Але є і багато здобутків! Разом із проректором Сумського національного аграрного університету підготовлено проект по відбору  кваліфікованих кадрів за спеціальністю «Регіональний менеджмент». Саме ці спеціалісти по закінченню навчання мають змогу створити готовий проект розвитку своєї громади, який у майбутньому може бути успішно реалізований і дасть змогу показати інвестиційну привабливість на місцях.

   На сьогоднішній день активно іде процес децентралізації, в результаті якого уже утворено Недригайлівську та Вільшанську об’єднані територіальні громади. Продовжується робота по створенню Коровинської та Тернівської об’єднаних громад.
    Децентралізація – це інструмент розвитку країни, який забезпечує людям створення безпечного, комфортного для проживання середовища. Це досягається за рахунок свідомого вибору людей.

   Не можна зробити стратегію розвитку будь-чого – області, району, чи громади, якщо до цієї стратегії не залучено як можна більше людей, які тут проживають, для яких це є особистий інтерес.

   В районі прийнята Програма економічного і соціального розвитку Недригайлівського району на 2017 рік. В рамках програми розвитку ООН та Проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду-ІІІ» Недригайлівський район впроваджує, як стандартні мікропроекти (будівництво водогонів, енергозбереження), так і економічний компонент - розвиток сільської кооперації. У нашому районі діють два сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи – «Недригайлів» у смт Недригайлів та «Господар 2015» у с. Хоружівка. СОК «Господар- 2015» вже реалізував три мікропроекти, СОК «Недригайлів» - 2. Загальна сума підтримки від ПРООН для кожного кооперативу складає майже 40 тисяч доларів. Недригайлівський район займає перше місце в області з 8 районів, які є учасниками проекту, по освоєнню коштів, і успішно реалізовує 10 ініціатив громад у рамках цих мікропроектів.

   В галузі житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспортної інфраструктури  слід відмітити, що Недригайлівським районом подано до Сумської облдержадміністрації та оприлюднено на он-лайн платформі  ДФРР 14 проектів, 6 з яких по Недригайлівській ОТГ на суму 10,5 млн. гривень та 8 – по району на суму 23, 9 млн. гривень. 

   Успішно виконуються соціальні гарантії, передбачені законодавством України.Проводиться робота по забезпеченню виконання заходів щодо поліпшення ситуації у сфері зайнятості.
   На капітальний ремонт Тернівської дитячої школи мистецтв у 2017 році освоєно 262,0 тисяч гривень.
   Проведено нагородження районною премію ім. Нестора Кізенка, в якому взяли участь 25 учасників, представлено 54 художні роботи.
   На території  Недригайлівського району проведено турніри обласного рівня з волейболу, тенісу та дзюдо.
   Вагомим здобутком стало відкриття та ведення в експлуатацію нового мостового переходу через річку Сула, на будівництво якого було спрямовано 1,5 мільйона гривень. Дуже важливо, що частину цих грошей виділили місцеві громади.
   Цей міст став стратегічним для району, адже він з’єднує між собою населені пункти, жителі яких раніше були вимушені користуватися старим дерев’яним мостом. Цей міст є також необхідним і для розвитку туристичного потенціалу Недригайлівщини та сільського «зеленого» туризму. Наразі в районі розроблено 5 туристичних маршрутів, утворено Державний історико-культурний заповідник «Посулля» (Недригайлівський та Роменський райони), в які входять села Кулішівка, Костянтинів та Хоружівка і саме цей міст зробив туристичне коло завершеним і повноцінним.

   Особливу увагу хотілося б приділити проблемам, які на мою думку, потребують першочергового вирішення.

   На сьогоднішній день, одним із основних завдань є безперебійне  функціонування лікарняної мережі. Вже всім нам відомо, що Недригайлівський район увійде у Роменський госпітальний округ. Тому дуже важливим є збереження первинної медичної ланки - Недригайлівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги та профільної допомоги - хірургічного відділення Недригайлівської центральної районної лікарні. Саме ці заклади можуть якісно надати медичну допомогу всьому населенню Недригайлівщини на перших етапах лікування хворих.

   В  галузі освіти, щоб не зламати навчальний процес необхідно  до початку навчального року підготувати базу Вільшанської опорної школи та її філій. Що стосується Коровинець, то  потрібно якомога швидше визначитися по освітянській мережі як громаді.

   По питаннях залучення коштів є важливою співпраця з місцевими аграріями для подальшого ремонту дорожнього полотна.

   Невизначеною залишається і доля районних закладів культури, таких  як Неригайлівської центральної районної бібліотеки, районного будинку культури, Недригайлівської музичної школи та Тернівської школи мистецтв. Ці заклади є потрібними і ми просто не маємо права зупиняти їхню діяльність та важливу  роль для культурного та мистецького розвитку наших жителів.
   Я впевнений, що мої започатковані справи не стануть на місці, бо залишаючи стіни рідної адміністрації, передаю кермо управління державними справами в надійні руки.
   Ми ще з Вами обов’язково попрацюємо на спільну справу - розвиток і розбудову нашої Держави. Я, насамперед , прагну, щоб історія мого життя склала частину історії моєї Батьківщини.

                              З повагою завжди ваш Руслан Лаврик

 

 

Переглядів: 770 | Додав: Golnedr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Панорама району
Пошук
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Зроблено на замовлення газети "Голос ПОСУЛЛЯ"