П`ятниця, 26.04.2024, 20:22
Недригайлівська інтернет-газета
Голос Посулля

Головна | RSS
Меню сайту
Форма входу
Наше опитування
Чи читаєте Ви нашу газету
Всього відповідей: 332
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 9 » В АДМІНБУДИНКУ ШУКАЛИ БОМБУ
15:44
В АДМІНБУДИНКУ ШУКАЛИ БОМБУ

9 жовтня 2017 року

   За майже піввікову історію будинку влади, де сьогодні розміщуються районна рада, райдержадміністрація, редакція «Голосу Посулля», а віднедавна і відділ освіти та фінвідділ Недригайлівської ОТГ, таке трапилося вперше.

   Минулої п’ятниці, 6 жовтня, у скринці для пропозицій і скарг, що висить на першому поверсі, була знайдена записка, в якій повідомлялося, що в адмінбудинок закладена бомба, яка має вибухнути цього ж дня о 22 годині.

   Правда, у минулому році СБУ проводила в нашому адмінбудинку навчання, тоді у двох місцях були закладені муляжі вибухових пристроїв.

   Цього ж разу якийсь невідомий поки що «жартівник», якого зараз активно розшукують правоохоронці, вирішив повідомити про намір вчинити «теракт» у головному будинку влади району. Чим вмотивоване таке рішення цієї людини чи людей, сподіваємося, скоро з’ясує слідство.

   Після виявлення цього письмового повідомлення наша поліція і рятувальники спрацювали миттєво – було оперативно і організовано евакуйовано всіх працівників адмінбудинку, територія по периметру обмежена для доступу поліцейською стрічкою і розставлені поліцейські у бойових засобах захисту та з автоматичною зброєю. Вони протягом кількох годин ввічливо пояснювали громадянам, як обійти територію, щоб убезпечити своє життя.

   Кульмінацією і розв’язкою цієї сумної історії стало прибуття з Сум вибухотехніків та кінологів з двома спеціально натренованими на вибухівку собаками.

Спочатку обстежили прилягаючу територію, підсобні приміщення, підвали, а потім всі кабінети на всіх чотирьох поверхах, а також горище.

   На це все було витрачено півтори-дві години.

   На щастя, ніяких вибухових пристроїв знайдено не було. Повідомлення про бомбу виявилося чиїмось «жартом», який тягне на кримінальну статтю.

   За словами начальника Недригайлівського відділення поліції Володимира Зубенка, наразі місцева поліція разом з прокуратурою проводять відповідні слідчі дії.

   - Даний вид правопорушення підпадає під дію частини першої статті 259 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, - пояснив журналістам начальник Недригайлівського відділення Роменської місцевої прокуратури Павло Стріла, - це тяжкий вид злочину, за який передбачено покарання від 2 до 6 років позбавлення волі.

   Для районної влади сьогодні на порядок денний постало питання безпеки власного приміщення, в першу чергу, і щодо недопущення аналогічних випадків неправдивих повідомлень про загрозу життю людей. На деяких кабінетах адмінбудинку є напис, що там ведеться відеоспостереження, тепер вочевидь районній владі слід якнайшвидше розширити цю відеомережу та вжити інших заходів безпеки, щоб відбити хворобливе бажання займатися епістолярним «тероризмом».

   Як повідомив редакції голова районної ради Іван Нанка, а саме районна рада є власником адмінбудинку, разом з адміністрацією розроблено ряд заходів спрямованих на запобігання випадкам, аналогічним п’ятничному. Зокрема, планується встановити спеціальний пропускний режим до будинку влади, поставити додаткові камери відеоспостереження та вжити ряд інших спеціальних заходів.

 

 

Переглядів: 405 | Додав: Golnedr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Панорама району
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Зроблено на замовлення газети "Голос ПОСУЛЛЯ"