Четвер, 28.03.2024, 10:56
Недригайлівська інтернет-газета
Голос Посулля

Головна | RSS
Меню сайту
Форма входу
Наше опитування
Чи читаєте Ви нашу газету
Всього відповідей: 332
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 16 » ЯКУ ВОДУ СПОЖИВАЄ НЕДРИГАЙЛІВ?
08:12
ЯКУ ВОДУ СПОЖИВАЄ НЕДРИГАЙЛІВ?

16 жовтня 2017 року

   Як відомо, людина на 80 відсотків складається з води, а тому, в першу чергу, наше тіло, наш організм у своїй більшості є те, що ми п’ємо, в якій воді щодня заварюємо каву та чай, яку воду ллємо у каструлю тощо.

   Яку воду з центрального водогону на сьогодні споживають жителі райцентру?

    З цим питанням редакція звернулася до керівника комунального підприємства «Недригайлівводосервіс» Володимира Токаренка.

 

   - Володимире Миколайовичу останнім часом до редакції та й до вашого підприємства, як нам відомо, звертаються жителі селища з наріканнями на якість питної води, говорять, що і воду подаєте не із свердловини колишнього овочесушильного заводу. Яка ситуація насправді?

   - Запевняю вас і всіх читачів районки, що водозабір нашим підприємством ведеться тільки з артезіанської свердловини, яка розташована на території колишнього овочесушильного заводу. Ця питна вода подається до споживачів смт Недригайлів та с. Засулля.

   - Ви якось контролюєте якість води?

   - Безумовно. Підприємство постійно проводить аналіз питної води. Недригайлівським районним лабораторним відділенням ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» відби­раються проби по кожному водогону в Недригайлові та Засуллі.

Згідно з висновками санітарно-мікробіологічних досліджень вся вода відповідає санітарним вимогам.

Також проводиться планове хлорування водопровідної мережі, про що повідомляється в засобах масової інформації.

   - Чому ж тоді звучать нарікання на смакові якості води?

   - Дійсно на сьогодні смакові якості води погіршилися. Особливо це відчутно з ранку. Одна із причин - підвищення тиску в водогоні.

   Як ми повідомляли раніше, щоб усі споживачі отриму­вали питну воду (адже на віддалених водопроводах від центру селища до цього часу води взагалі не було) підприємством було проведено ряд заходів і замінено насо­сне обладнання на свердловині та піднято тиск у водогоні, зав­дяки чому на даний час всі абоненти отримують питну воду в повному обсязі.

   Разом з тим, всім відомо, що основному водогону селища більше тридцяти років експлуатації. Внутрішній корозійний наліт на стінах труб становить близько 1 см, а подекуди і більше, а при збільшенні тиску в водогоні наліт на трубах почало змивати, що вплинуло на смакові якості води.

   - Чи можна усунути цей недолік?

   - Вирішення даної проблеми - заміна труб водогону, адже термін експлуатації їх вичерпаний, згідно з санітарними нормами і правилами їх термін експлуатації складає 20 років.

   КП «Недригайлівводосервіс» на даний час розробляє Програму під­тримки функціонування підприємства, в якій буде зазначено дану проблему і пропозиції щодо її вирішення. Програма буде подана на розгляд Недригайлівської селищної ради та Засульської сільської ради.

   - Тобто власними силами і коштами на сьогодні ви не в змозі оновити водогін.

   - З огляду на критичний стан справ на підприємстві не залишається коштів не тільки на ведення господарської діяльності, а й на проведення ремонтних та аварійно-відновлюваних робіт.

   Хочу підкреслити, що поки на загальнодержавному рівні не будуть розглядатися питання ремонту та реконструкції системи водопостачання та водовідведення, малоймовірно, що ми щось зможемо зробити власними силами.

Розмову вів Ігор СКРИПЧЕНКО

Переглядів: 633 | Додав: Golnedr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Панорама району
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Зроблено на замовлення газети "Голос ПОСУЛЛЯ"