Середа, 24.04.2024, 21:48
Недригайлівська інтернет-газета
Голос Посулля

Головна | RSS
Меню сайту
Форма входу
Наше опитування
Чи читаєте Ви нашу газету
Всього відповідей: 332
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 7 » ХАЙ БУДЕ СВІТЛО В КОМИШАНЦІ
15:23
ХАЙ БУДЕ СВІТЛО В КОМИШАНЦІ

7 листопада 2017 року

    27 жовтня до редакції нашої газети надійшов лист від жителів вулиці Космонавтів с. Комишанка, в якому порушувалася тема відключення електроенергії.

   Відповідно до статті 36 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» редакція не зобов’язана відповідати на листи чи пересилати їх до інших інстанцій. Разом з тим, ми далі хід цьому письмовому зверненню громадян і отримали відповідь від енергетиків.

   Шановні читачі, звертаємо вашу увагу, що відповіді на ряд запитань, які у вас виникають, може на місці дати ваша місцева влада, або відповідна організація, тому журналісти просять безпосередньо звертатися спочатку до них, і лише коли вирішення питання затягується – повідомляйте в газету, будемо вам допомагати.

   В даному разі лист комишанців ми все ж офіційним листом переадресували керівництву Недригайлівського РЕМу і отримали відповідь. Лист жителів Комишанки і відповідь енергетиків подаємо нижче.

   «Шановні працівники газети «Голос Посулля

   Ми жителі с. Комишанка з вулиці Космонавтів звертаємося до вас за допомогою чи роз’ясненням. Щоб зв’язатися з працівниками РЕМ, в селі майже не працюють контактні телефони, а мобільних ми не маємо.

   Проблема в тому, що на нашій вулиці з квітня по даний час уже відключали 26 разів з 9 до 17 електроенергію. І головне – не попереджують.

   Весною попропадали в домашніх інкубаторах яйця, на даний час великі проблеми з продуктами в холодильниках та продуктами в холодильних камерах.

   Відключають світло, щоб почистити порослі між стовпами на цілий день, говорять, не положено по ТБ, а як же наші батьки і матері сапували буряки під лініями електроопор, косили, сушили і згрібали сіно, і ніхто не відключав світло.

   1 липня 2017 року після природного лиха в нас на вулиці зламало два стовпи, на одному був ліхтар вуличного освітлення, так він і понині не горить, коли до них звернувся староста Рябченко П.Ф., сказали, що потрібно брати дозвіл в обласних енергокерівників на право відключення електроенергії..

   І нам не зрозуміло, чи то дійсно потрібно відключати, чи це економія електроенергії по Недригайлівщині, але в нас не було освітлення майже місяць.

   Часто в рубриці «Голос народу» люди пишуть, висловлюють свої невдоволення, але які приймають міри покращення чомусь в газеті не пишуть. Це чи тому, що газета стала господарем без засновників, чи йе воля так по-сучасному?

   З повагою: І.П.Мірошниченко, В.Д.Шаповал, А.М.Юрченко, О.М.Кузьменко, І.М.Мірошниченко, Г.В.Подоляка, М.М.Юрченко

   26 жовтня 2017 року, с. Комишанка»

 

   Редакція перенаправила цей лист керівництву філії "Недригайлівський РЕМ" і отримала відповідь від директора Ю.І.Токаренка:

   «Дійсно протягом з 01.06.2017 і по 24.10.2017 в с. Комишанка виконувалися планові роботи в кількості 21 раз, а саме: по вул. Космонавтів на ПЛ-0,4кВ від КТП-208 працівники Вільшанської дільниці виконували капітальний ремонт ПЛ-0,4кВ та ПЛ-ІОкВ ф. Вільшана від якої заживлені всі споживачі сіл Комишанка, Мерки, Реви, Кушніри, Зеленківка, а також частково споживачі с.Вільшана.

   Відповідно до Правил користування електричною енергією, затверджених постановою НКРЕ від 31.07.96 № 28, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 02.08.96 за № 417/1442 (із змінами) (далі - ПКЕЕ) при виконанні даних робіт у відповідні терміни та своєчасно були передані телефонограми в Зеленківську сільську раду про планові відключення. Прийом телефонограм неодноразово здійснювали одні і ті самі працівники сільської ради, а саме Кучер, Сороколіт, Носаль, Чому інформація не була доведена до населення про дані відключення нам не відомо".

   Так дійсно, в зв'язку з погодніми умовами, які склалися з 01.07 по 04.07.2017 року гроза, дощ, сильний вітер з поривами (форс-мажор) ПЛ-ІОкВ ф. Вільшана залишався знеструмлений З дні в т.ч. було знеструмлено також с. Комишанка та решта наближених сіл. Електропостачання працівниками філії "Недригайлівський РЕМ" було відновлено.

   Щодо питання розчищення ПЛ від чагарників та кущів роботи постійно виконуються без відключення ПЛ, а відключення ПЛ-10 та ПЛ-0,4кВ проводиться в тих випадках коли виконуються роботи з підйомом на опори ПЛ та спилюванням дерев які знаходяться на відстані менше 1 м від проводів.

   Відповідно до викладеного, зазначаємо, що всі дії персоналу філії правомірні, працівники філії діяли в межах чинного законодавства, не порушуючи прав громадян».

 

 

Переглядів: 1090 | Додав: Golnedr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Панорама району
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Зроблено на замовлення газети "Голос ПОСУЛЛЯ"