П`ятниця, 19.04.2024, 02:11
Недригайлівська інтернет-газета
Голос Посулля

Головна | RSS
Меню сайту
Форма входу
Наше опитування
Чи читаєте Ви нашу газету
Всього відповідей: 332
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 30 » ПОДЯКА З ПЕРЕДОВОЇ ЛІНІЇ ВОГНЮ
16:18
ПОДЯКА З ПЕРЕДОВОЇ ЛІНІЇ ВОГНЮ

30 жовтня 2017 року

   У нашій районній газеті вже повідомлялася інформація про те, що учні Недригайлівської школи виготовили маскувальну сітку для бійців зони АТО і відправили її за призначенням. А днями до редакції з передової лінії вогню зателефонував наш земляк з Коровинець, захисник України Анатолій Сема і від імені своїх бойових побратимів з 15 ОМПБ міста Суми дуже дякував дітям за такий чудовий подарунок, сказав, що ця сітка їм на вагу золота, і просив висловити цю вдячність через газету «Голос Посулля».

   В розмові до Анатолія Лукича приєднався майор з роти вогневої підтримки Олег Романов, який також говорив про щиру подяку учням та їхнім вчителям-наставникам - цитую: «за активну патріотичну позицію та дієву допомогу воїнам по захисту суверенітету та територіальної цілісності України у війні з росі­йськими окупантами в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей».

   До речі, про нашого земляка Сему Олег Владиславович сказав, що він справжній герой. У цій телефонній розмові неодноразово звучало прохання обов`язково назвати прізвища директора школи Наталії Іванівни Колоусової та заступника директора з виховної роботи Віри Миколаївни Кульбачної, які організували учнів на таку потрібну справу, адже виготовлена ними маскувальна сітка не тільки захищає наших солдатів від ворога, а ще й гріє душі бійців теплом дитячих сердець.

   Редакція звернулася до В.М.Кульбачної з проханням детальніше розповісти про цю подію. Віра Миколаївна люб`язно відгукнулася й повідомила ось таке. До школи прийшов відомий недригайлівський волонтер Євген Олійник з інформацією, що нашим бійцям у зоні проведення АТО потрібна маскувальна сітка в осінніх коричнево-темних кольорах. Для цього він приніс рибальську сітку, яку треба було заплести клаптиками тканини. А ще, на думку Євгена Васильовича, було б добре до Дня захисників Вітчизни підтримати воїнів дитячими листами та малюнками, які на війні користуються дуже великою популярністю.

   Директор школи Н.І.Колоусова з теплими мотивуючими словами про пот­рібність підтримки наших захисників звернулася до учнів 1-11 класів, які впродовж трьох днів забезпечили відповідну кількість різнокольорових тканин потрібних відтінків. Приміщенням для в`язання сітки стала спортивна зала школи, вільна на той час, бо заняття з фізкультури ще проводилися на подвір`ї.

   Як сказала Віра Миколаївна, особливо запрошувати до роботи не треба було, адже діти дуже охоче взялися за справу. На перервах та на уроках трудового навчання учні всіх класів долучилися до загального діла - кожному хотілося залишити такий своєрідний кольоровий автограф, послання батькам, рідним, знайомим і незна­йомим, які захищають мир на нашій землі. Говорили про випускників школи-атовців, про маму учениці Аріадни Каліновської, яка зараз служить у зоні АТО. Дітям було цікаво, чи бійці знатимуть, що ця сітка плетена саме в Недригайлові, чи їм скажуть, що виготовили її саме учні. Робота вдавалася і в дівчаток, і в хлопчиків. Особливо допомогли у викроюванні тканини вчителі фізкультури С.О.  Лисенко і С.П.Виговський, вчителі трудового навчання О.І.Джигинас та Д.І.Семоненко. А всю активну органі­заційну роботу взяла на себе В.М.Кульбачна. Було виготовлено аж 27 метрів маскувальної сітки шириною 5 метрів!

   Учні 3-4-5 класів написали бійцям теплі й добрі листи, намалювали малюнки на патріотичну тематику. Особливо зворушливими були послання тих дітей, чиї батьки були або нині перебувають в зоні проведення АТО. В.М.Кульбачна відзначає листи 4-А класу (класовод В.Г.Грицун), 5-А класу (класний керівник Ю.В.Васильченко), 3-А класу (класовод К.Я. Ніштенко). Віра Миколаївна зазначає, що з листів видно: діти цінують мир і розуміють, що це найважливіше на світі. Учні дякують бійцям за захист і відстоювання незалежності України та бажають, щоб війна закінчилася і наші воїни повернулися додому, до своїх сімей, живими й здоровими.

   Хай же пошвидше здій­сняться ці щирі дитячі побажання!

Жанна АБАРОВСЬКА

 

Переглядів: 1279 | Додав: Golnedr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Панорама району
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Зроблено на замовлення газети "Голос ПОСУЛЛЯ"